OSM Scoutlijst 2016

Met de OSM Scoutlijst kun je heel eenvoudig een nieuwe speler voor je team zoeken.
Je kunt specifiek op aanvallers, middenvelders, verdedigers of keepers zoeken door het desbetreffende hokje aan te vinken. Klik op een speler en vervolgens op 'Scout' om de scoutgegevens van de speler automatisch op OSM in te vullen!
Onderaan op deze pagina vind je nog meer informatie over de werking van de OSM scoutlijst.

Door de lancering van OSM 3.0 is de OSM Scoutlijst overbodig geworden.


Wat is de OSM Scoutlijst?

Met de OSM Scoutlijst kun je heel eenvoudig een speler naar keuze scouten. Je kunt natuurlijk een speler scouten puur gebaseerd op bepaalde kwaliteiten, maar als je per se één bepaalde speler wilt scouten dan zul je gebruik moeten maken van de scoutlijst. Je weet dan namelijk zeker dat de speler die jij wilt gescout wordt.


Voorbereiding scouten

  • Controleer of je nog minimaal 2 seizoenskaartdagen hebt, want zonder (premium) seizoenskaart kan je geen gebruik maken van de OSM scout.
  • Het is niet mogelijk om een speler uit het land van jouw competitie te scouten, aangezien een speler niet twee keer in één competitie kan voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je genoeg geld hebt om de door jouw gewenste speler te scouten. Als je te weinig geld hebt kan je de nieuwe speler natuurlijk niet kopen.

Hoe werkt de OSM Scoutlijst?

Je kunt een speler op verschillende manieren scouten. Je kunt de OSM scoutlijst filteren op bepaalde eigenschappen zoals land, leeftijd, positie, kwaliteit en/of waarde. Om de OSM scoutlijst te filteren op kwaliteit of waarde kun je de balkjes simpelweg verschuiven naar een minimale en maximale waarde. De OSM scoutlijst wordt vervolgens automatisch gefilterd. Het is ook mogelijk om specifiek op positie te filteren, vink daarvoor één of meerdere hokjes aan bij aanvallers, middenvelders, verdedigers en/of keepers.
Je kunt de OSM scoutlijst ook sorteren op verschillende eigenschappen door bijvoorbeeld te klikken op 'Aan', 'Ver', 'Gem' of 'Lft'. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de spelers met de hoogste kwaliteit of laagste leeftijd bovenaan zetten.
Klik op een speler om zijn eigenschappen weer te geven en klik vervolgens op 'Scout' om zijn scoutgegevens automatisch op OSM in te vullen (hiervoor moet je ingelogd zijn op OSM). Zodra je de scout op pad hebt gestuurd moet je wachten totdat de eerstvolgende wedstrijd is gespeeld. Ga vervolgens weer terug naar de scout, hij zal je vertellen dat hij de speler gevonden heeft. Ga ten slotte naar de transferlijst op OSM en koop je nieuwe speler!